SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:29

Jadłospis od 13.02.17 r. do 17.02.2017 r.

· M_Domanska dnia 11.02.2017 20:01 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 13.02.17 r. do 17.02.2017 r.

Poniedziałek – 13.01.2017 r.

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki, kompot śliwkowy, serek „Bakuś”.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Wtorek – 14.02.2017 r.

Barszcz czerwony zabielany z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, surówka z marchwi z pomarańczą i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 15.01.2017 r.

Zupa jarzynowa wiejska z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, sok owocowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 16.02.2017 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, stek drobiowy w sosie zaprawianym śmietaną, sałata lodowa z sosem winegret, ziemniaki z natką pietruszki, sok owocowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód, orzechy.

Piątek – 17.02.2017 r.

Barszcz biały z mięsem, jajkiem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z dorsza po cygańsku, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby.