SP 65 Bydgoszcz
20.03.2019 18:59

Jadłospis od 23.01.17 r. do 27.01.17 r.

· M_Domanska dnia 20.01.2017 18:02 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 23.01.17 r. do 27.01.17 r.

Poniedziałek – 23.01.2017 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, fasolka po bretońsku, chleb graham ze słonecznikiem, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 24.01.2017 r.

Zupa ziemniaczana z majerankiem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż na sypko, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 25.01.2017 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem wieprzowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem twarogowym i malinami, banan, sok 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 26.01.2017 r.


Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, klops wieprzowy po chłopsku, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z sałaty lodowej z sosem winegret, sok „Kubuś”.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód, orzechy.

Piątek – 27.01.2017 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet mielony rybny, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z białej rzodkwi, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.