SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:29

Jadłospis od 16.01.17 r. do 20.01.2017 r.

· M_Domanska dnia 16.01.2017 08:50 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 16.01.17 r. do 20.01.2017 r.

Poniedziałek – 16.01.2017 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, ryżem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria z koperkiem, ziemniaki
z natką pietruszki, mandarynka, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Wtorek – 17.01.2017 r.

Kapuśniak z kapusty białej z mięsem, koncentratem pomidorowym, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka duszony
w sosie własnym, surówka z marchwi i jabłek z rodzynkami, ryż na sypko
z kukurydzą, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 18.01.2017 r.


Rosolnik z kaszką manną, mięsem drobiowym, serem żółtym i koperkiem na wywarze jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, buraczki zasmażane, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 19.01.2017 r.


Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi z jabłkiem i masłem, kompot malinowy, jogurt owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód.

Piątek – 20.01.2017 r.

Żurek z ziemniakami, wędzonką i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet
z dorsza atlantyckiego panierowany, surówka dunajska, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.