SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:41

Jadłospis od 2.01.17 r. do 5.01.2017 r.

· M_Domanska dnia 02.01.2017 09:15 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 2.01.17 r. do 5.01.2017 r.

Poniedziałek – 2.01.2017 r.


Barszcz czerwony z ziemniakami, mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron w sosie carbonara, pomarańcza, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 3.01.2017 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Środa – 4.01.2017 r.

Krem z brokułów z makaronem i koperkiem na wywarze mięsno-jarzynowym, gołąbki po hiszpańsku, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300ml..
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 5.01.2017 r.

Kapuśniak „mazurski” z mięsem, kaszą i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, kompot malinowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.