SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:30

Jadłospis od 28.11.16 r. do 2.12.2016 r.

· M_Domanska dnia 26.11.2016 10:14 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 28.11.16 r. do 2.12.2016 r.

Poniedziałek – 28.11.2016 r.

Krem z brokułów z gwiazdeczkami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy zapiekany, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Wtorek – 29.11.2016 r.

Zupa z fasolki szparagowej z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż na sypko, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 30.11.2016 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem twarogowym i malinami, kiwi, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 1.12.2016 r.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, medalion panierowany z indyka, sałata lodowa z sosem winegret, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód, orzechy.

Piątek – 2.12.2016 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, ryżem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny panierowany, ziemniaki z natką pietruszki, surówka
z selera z pomarańczą i żurawiną, sok jabłkowo-rabarbarowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby.