SP 65 Bydgoszcz
20.03.2019 19:10

Jadłospis od 2.11.16 r. do 4.11.2016 r.

· M_Domanska dnia 31.10.2016 18:29 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 2.11.16 r. do 4.11.2016 r.

Środa – 2.11.2016 r.

Krupnik polski z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, Kubuś 300ml.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Czwartek – 3.11.2016 r.

Rosolnik z kaszką manną, mięsem drobiowym, serem żółtym i koperkiem na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki, kompot z jabłek.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Piątek – 4.11.2016 r.
Barszcz czerwony z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pulpety rybne, sos cytrynowy, sałatka z kapusty czerwonej z żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby.