SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:38

Jadłospis od 17.10.16 r. do 21.10.2016 r.

· M_Domanska dnia 16.10.2016 21:04 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 17.10.16 r. do 21.10.2016 r.

Poniedziałek – 17.10.2016 r.

Barszcz ukraiński na wędzonce z koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron w sosie carbonara, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 18.10.2016 r.

Krupnik ryżowa z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, warzywa blanszowane, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-porzeczkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 19.10.2016 r.

Barszcz biały z mięsem, jajkiem natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gołąbki po hiszpańsku, ziemniaki z natką pietruszki, kompot
z jabłek.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód.

Czwartek – 20.10.2016 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok 100% 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Piątek – 21.10.2016 r.

Marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet mielony rybny, ziemniaki z natką pietruszki, surówka
z selera, pomarańczą i żurawiną, kompot truskawkowy.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.