SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:13

Jadłospis od 3.10.16 r. do 7.10.2016 r.

· M_Domanska dnia 30.09.2016 20:06 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 3.10.16 r. do 7.10.2016 r.

Poniedziałek – 3.10.2016 r.

Zupa grochowa z wędzonką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron gotowany, sos boloński, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 4.10.2016 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód.

Środa – 5.10.2016 r.

Zupa neapolitańska z natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, stek drobiowy z pieczarkami w sosie zaprawianym śmietaną, surówka z białej rzodkwi i jabłek, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-porzeczkowy – tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 6.10.2016 r.

Zupa gulaszowa z natką pietruszki, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód.


Piątek – 7.10.2016 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pulpety rybne, sos pomidorowy, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z jabłek.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.