SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 03:10

Jadłospis od 30.05.16 r. do 3.06.2016 r.

· M_Domanska dnia 31.05.2016 18:25 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 30.05.16 r. do 3.06.2016 r.

Poniedziałek – 30.05.2016 r.

Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka makaronowa z serem i indykiem, sos paprykowo-pomidorowy, jogurt grecki
pitny 230g.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko,

Wtorek – 31.05.2016 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria ze śmietaną, ziemniaki z natką pietruszki, sok owocowy
alergeny: mleko, seler, jaja,

Środa – 1.06.2016 r.

Zupa brokułowa z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, ziemniaki z natką pietruszki, sałatka z buraczków z jabłkiem, sok słomka 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód

Czwartek – 2.06.2016 r.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ryż na sypko z natką pietruszki i kukurydzą, mix sałat z kiełkami, słonecznikiem i pomidorem, kompot z owoców mieszanych.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, miód, jajka

Piątek – 3.06.2016 r.

Pomidorowa z ryżem, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z dorsza w sosie cytrynowym, warzywa z wody z masłem, ziemniaki z koperkiem, sok owocowy.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja