SP 65 Bydgoszcz
20.04.2019 18:23

Jadłospis od 16.05.16 r. do 20.05.2016 r.

· M_Domanska dnia 15.05.2016 14:23 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 16.05.16 r. do 20.05.2016 r.

Poniedziałek – 16.05.2016 r.

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, przysmak drobiowo-wieprzowy z warzywami, ryż na sypko, surówka z ogórka i rzodkiewki, kompot malinowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód,

Środa – 18.05.2016 r.


Zupa paprykowa z salami, ziołami, serem żółtym i śmietaną na wywarze mięsno - jarzynowym, penette w sosie bolońskim, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko

Czwartek – 19.05.2016 r.

Zupa fasolkowa z koperkiem i śmietaną na wywarze drobiowo-jarzynowym, zraz wołowy mielony w sosie własnym, kluski śląskie, kapusta kiszona zasmażana, kompot z owoców mieszanych.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, miód, jajka

Piątek – 20.05.2016 r.

Zupa śliwkowa z makaronem, filet z dorsza panierowany, surówka z selera z pomarańczą i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-rabarbarowy.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód,