SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 02:29

Jadłospis od 18.04.16 r. do 22.04.2016 r.

· M_Domanska dnia 16.04.2016 21:16 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 18.04.16 r. do 22.04.2016 r.

Poniedziałek  – 18.04.2016 r.

Zupa jarzynowa z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi z mięsem i cebulką, papryka czerwona, sok jabłkowo-rabarbarowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja,

Wtorek – 19.04.2016 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z zieleninką, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: mleko,  seler, zboża zawierające gluten, jaja,

Środa – 20.04.2016 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, ryżem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, stek drobiowy z pieczarkami w sosie zaprawianym śmietaną, kapusta czerwona zasmażana z jabłkiem i rodzynkami, ziemniaki z natką pietruszki, kompot jabłkowy.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten,  jaja, miód,

Czwartek – 21.04.2016 r.

Krupnik polski z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, wątróbka drobiowa w sosie z majerankiem, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z ogórka kiszonego, sok wieloowocowy.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten,

Piątek – 22.04.2016 r.
Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, burgery rybne z warzywami w pomidorach, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem, ryż na sypko, kompot truskawkowy.
alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód,