SP 65 Bydgoszcz
20.03.2019 18:54

Jadłospis od 29.02.16 r. do 4.03.16 r.

· M_Domanska dnia 28.02.2016 22:04 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 29.02.16 r. do 4.03.16 r.

Poniedziałek  – 29.02.2016 r.

Sznycel wieprzowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty białej  z ogórkiem świeżym i koperkiem, sok jabłkowo-porzeczkowy.

alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jaja

Wtorek – 1.03.2016 r.

Parówka zapiekana z serem żółtym, sałatka jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, kompot malinowy.

alergeny: mleko, miód,

Środa – 2.03.2016 r.

Zraz wieprzowy z warzywami w sosie własnym, kasza wiejska na sypko, buraczki zasmażane, kompot z jabłek.

alergeny: mleko,  zboża zawierające gluten, miód

Czwartek – 3.03.2016 r.

Rosół królewski z mięsem drobiowym, gwiazdeczkami i zieleninką na wywarze jarzynowym, schab pieczony, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki z koperkiem, sok pomarańczowy.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten,

Piątek – 4.03.2016 r.
Zupa szczawiowa z ryżem, jajkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, klops rybny z warzywami w pomidorach, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej rzodkwi, sok 200ml.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód