SP 65 Bydgoszcz
26.06.2019 02:42

Jadłospis 22.02.16 r. - 26.02.16 r.

· M_Domanska dnia 21.02.2016 19:12 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 22.02.16 r. do 26.02.16 r.


Poniedziałek – 22.02.2016 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy duszony, sałatka z buraczków z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja

Wtorek – 23.02.2016 r.

Kapuśniak z kapusty kiszonej z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron gotowany, sos boloński, serek „Bakuś”, sok jabłkowo-porzeczkowy.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten,

Środa – 24.02.2016 r.

Rosół na ryżu z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z koperkiem, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jaja, miód

Czwartek – 25.02.2016 r.

Zupa kalafiorowa z mięsem, makaronem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i rodzynkami, ziemniaki z koperkiem, sok jabłkowo-gruszkowy.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jajka

Piątek – 26.02.2016 r.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny w sosie cytrynowym, ryż na sypko, surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, kompot truskawkowy.

alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód