Jadłospis od 29-11 do 03-12-2021 r.

Opublikowano: 2021-11-26 16:37

 

Poniedziałek – 29-11-2021

Zupa jarzynowa wiejska (1,2,3,) ,
Makaron w sosie bolonese (2 ),
Sok tłoczony jabłkowy
Serek twarogowy homogenizowany

Wtorek – 30-11-2021
Krupnik jaglany z mięsem (1,2,3)
Klops po chłopsku ze szpinakiem (1,4 )
Ziemniaki z pietruszką (1)
Kapusta czerwona zasmażana ( 2)
Sok pomarańczowy

 

Środa – 01-12-2021
Barszcz czerwony zabielany z makaronem (1,2,3 )
Filet rybny panierowany (2,4,5)
Surówka dunajska
Ziemniaki zapiekane
Sok owocowy 100% 0,2 ml

 

Czwartek - 02-12-2021

Zupa ziemniaczana z majerankiem i śmietaną (1,2,3)
Filet z kurczaka w sosie słodko -kwaśnym ( 2)
Ryż na sypko
Koktajl mleczno – owocowy
Batonik zbożowy

 

Piątek – 03-12-2021
Zupa kapuśniak mazurski (1,2,3)
Pierogi leniwe (2,4)
Galaretka do picia
Jogurt 2- komorowy z owocami

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT

Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679​

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód