Jadłospis od 28.09.20 r. do 02.10.2020 r.

 

Poniedziałek – 28.09.2020 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie „carbonara”, sok tłoczony, gruszka .
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

 

Wtorek – 29.09.2020 r.

Zupa pomidorowa z ryżem, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, klops po chłopsku, surówka z kapusty białej, ziemniaki z natką pietruszki, galaretka owocowa do picia.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.

Środa – 30.09.2020 r.

Żurek z ziemniakami, wędzonką, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, burgery rybne z warzywami, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i żurawiną, ziemniaki zapiekane z natką pietruszki, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, ryba.

 

Czwartek –01.10.2020 r.

Zupa śliwkowa z makaronem, sznycel wieprzowy panierowany, marchewka
z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, woda z miętą i cytryną.
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

 

Piątek – 02.10.2020 r.

Barszcz ukraiński z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi z twarogiem i śmietaną, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.