Jadłospis od 21-09 do 24-09-2021 r.

Opublikowano: 2021-09-19 12:30

 

Poniedziałek – 20-09-2021

Zupa jarzynowa wiejska (1,2,3), Makaron w sosie bolońskim (2), Serek homogenizowany (1), sok tłoczony jabłko- czarna porzeczka.

 

Wtorek – 21-09-2021
Zupa krupnik ryżowy z mięsem (1,2,3), Udziec z kurczaka pieczony (2),
ziemniaki z natką pietruszki (1), marchewka mini z pieca, koktajl mieczno – truskawkowy (1), kiwi

 

Środa –22-09-2021
Zupa kalafiorowa z makaronem (1,2,3), Kotlet mielony wieprzowy (2,4), sałatka z buraczków, ziemniaki z natką pietruszki’ (1), sok „Kubuś” 300 ml

 

Czwartek – 23-09-2021
Zupa Żurek z ziemniakami (1,2,3), Filet rybny w sosie cytrynowym (1,2,4,5), surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z natką pietruszki (1), galaretka do picia, batonik zbożowy

 

Piątek – 24-09-2021
Zupa parzybroda z mięsem (1,2,3), Naleśniki z serem twarogowym z truskawkami (1,2,4), Woda z miętą i cytryną słodzona miodem (15),


Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód