Jadłospis od 21.09.20 r. do 25.09.2020 r.
Poniedziałek – 21.09.2020 r.
Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami i serem, sok owocowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.
Wtorek – 22.09.2020 r.
Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno – jarzynowym, paluszki rybne z fileta, surówka dunajska, ziemniaki
z natką pietruszki, sok 100% 200 ml.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jaja, ryba.
Środa – 23.09.2020 r.
Zupa marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno -jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300 ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.
Czwartek –24.09.2020 r.
Zupa jarzynowa z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym, ryż na sypko, koktajl mleczno -owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.
Piątek – 25.09.2020 r.
Zupa gulaszowa na mięsie wieprzowo - wołowym z natką pietruszki, kopytka ziemniaczane, kapusta kiszona zasmażana, mus owocowy, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód.