Jadłospis od 20-02 do 24-02-2023 r.

 

Poniedziałek – 20-02-2023

Zupa fasolowa z parówką (III) (1,3)
Zapiekanka ze szpinakiem i indykiem
Kompot owocowy ( 15 )
Owocowa przekąska

 

Wtorek – 21-02-2023
Krupnik ryżowy (II) ( 3)
Udziec z kurczaka w sosie własnym
Ziemniaki z zieleninką (1)
Marchewka z groszkiem zasmażana
Koktajl mleczno-owocowy

 

Środa – 22-02-2023
Zupa wiśniowa z makaronem
Filet rybny panierowany (2,4,5)
Ziemniaki z zieleninką (1)
Surówka z kapusty białej z chrzanem
Sok jabłkowy

 

Czwartek - 23-02-2023
Zupa krem z dyni ( IV) (1,3)
Sznycel wieprzowy panierowany (2,4)
Fasolka szparagowa z masłem
Ziemniaki z pietruszką (1)
Sok 100%” Kubuś”

 

Piątek – 24-02-2023
Barszcz czerwony zabielany z makaronem (IV) (1,2,3)
Kopytka ziemniaczane z polewą mięsno- cebulowa (2,4)
Kapusta kiszona zasmażana (15)
Galaretka owocowa do picia
Mus owocowy

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )

( I ) wywar jarzynowy
( II ) z mięsem drobiowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( III ) z mięsem wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) z mięsem wołowo -wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym