Jadłospis od 15-11 do 19-11-2021 r.

Opublikowano: 2021-11-14 11:57

 

Poniedziałek – 15-11-2021

Zupa ziemniaczana z mięsem (1,2,3,) ,
Zapiekanka z szynką, z serem i ketchupem ( ),
Sok tłoczony jabłkowy

Wtorek – 16-11-2021
Rosół królewski z mięsem drobiowym (3)
Udziec z kurczaka pieczony (2 )
Ziemniaki z pietruszką (1)
Warzywa blanszowane
Koktajl mleczno-owocowy

 

Środa – 17-11-2021
Barszcz ukraiński na wędzonce (1,2,3 )
Filet rybny zapiekany z serem (5)
Surówka z selera z brzoskwiniami (3)
Ziemniaki z zieleninką (1)
Sok owocowy 100% 0,2 ml

 

Czwartek - 18-11-2021

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami (1,2,3)
Stek z indyka w sosie zaprawianym śmietaną ( 4)
Kasza bulgur na sypko
Sałata lodowa z sosem winegret,
Galaretka owocowa

 

Piątek – 19-11-2021
Zupa jarzynowa po chłopsku (1,2,3)
Kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową (2,4)
Kapusta zasmażana (2,15)

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679​

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód