Jadłospis od 07-11 do 10-11-2022 r.

 

Poniedziałek – 07-11-2022

Zupa brokułowa z ziemniakami (1,2,3)
Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym (2)
Ryż na sypko
Kompot z czarnej porzeczki (15)

Wtorek – 08-11-2022
Zupa owocowa
Udziec z kurczaka pieczony (2 )
Ziemniaki pieczone
Surówka z marchwi z jabłkiem
Koktajl mleczno-owocowy

 

Środa – 09-11-2022
Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,3)
Kotlet mielony rybny (4,5)
Surówka z kapusty z chrzanem
Ziemniaki z zieleninką (1)
Sok wieloowocowy

 

Czwartek - 10-11-2022

Zupa fasolkowa (1,2,3)
Stek z indyka w sosie zaprawianym śmietaną ( 2,4)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Sałatka z buraczków
Galaretka owocowa

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​

 

Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne