Jadłospis od 26.10.20 r. do 30.10.2020 r.

 

Poniedziałek – 26.10.2020 r.

Barszcz ukraiński z mięsem na wywarze jarzynowym, makaron z twarogiem i owocami, sok 100%” Kubuś”.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

 

Wtorek – 27.10.2020 r.

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną na wywarze mięsno-jarzynowym, medalion z indyka, kapusta czerwona zasmażana, ziemniakami z natką pietruszki, galaretka owocowa do picia.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.

 

Środa – 28.09.2020 r.

Zupa szczawiowa z jajkiem i ryżem na wywarze mięsno- jarzynowym, klopsiki wieprzowo – drobiowe z koperkiem w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno -owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

 

Czwartek – 29.10.2020 r.

Zupa grochowa z mięsem na wywarze jarzynowym, bułka, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

 

Piątek – 30.10.2020 r.

Zupa krem z dyni na wywarze mięsno-jarzynowym z pestkami dyni, paluszki rybne z fileta z ziemniakami z pietruszką, surówka dunajska, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, ryba